ANNONS

De perfekta barnvagnarna för svenskt väder

Det svenska vädret kan vara hårt, särskilt när du måste ta hand om en liten person som behöver vara varm, bekväm och säker hela tiden. Lyckligtvis finns det många företag som kan hjälpa dig att göra det bästa av varje situation med hjälp av produkter som är utformade för att lösa nästan alla problem.

En av de viktigaste produkterna för familjer är , en absolut nödvändig produkt för att kunna röra sig, lägga den lille i sängen och göra sysslor med båda händerna. Det är dock inte alla barnvagnar som klarar av svenska väderförhållanden eller kan anpassa sig till olika terränger, därför behöver du en pålitlig typ av barnvagn.

Så innan du börjar handla, här är vår lista över perfekta barnvagnar för svenskt väder.

Bugaboo Donkey 5

perfekta-barnvagnarna-2.jpg

Den bästa barnvagnen för föräldrar som gillar att gå mycket. Det är en supersnygg konvertibel barnvagn som kan utrustas på många olika sätt. Den har tre olika konfigurationer: mono, duo och twin, och alla har gott om utrymme för att förvara matvaror, ryggsäckar och väskor.

Med fyra hjul och ett bekvämt handtag är Bugaboo Donkey 5 perfekt för långa promenader till parken, snabbköpet och till och med halvgrov terräng. Den är mycket lättmanövrerad, lätt att fälla ihop och har två olika förvaringsnivåer, båda tillverkade av material med hög motståndskraft.

Alla däck är punkteringssäkra och, viktigast av allt, den levereras med en vindskyddspanel för att skydda ditt barn från hårda väderförhållanden.

Baby Jogger City Mini GT2

perfekta-barnvagnarna-3.jpg

Om du letar efter en väl avvägd barnvagn får du med Baby Jogger City Mini GT2 mest valuta för pengarna. Den har tre terrängdäck som är utformade för att klara av tuffa miljöer och är perfekt för föräldrar som gillar att jogga med sina små barn.

Den har en handstyrd brytning, är lätt att fälla ihop, lätt och har stöd för många bilbarnstolar, vilket innebär att den också kan användas som ett resesystem. Du kan vika ihop den och veckla ut den på rekordtid. Tack vare det lutande sätet kan ditt barn resa nästan horisontellt och ta en bekväm tupplur i den här utmärkta modellen.

Tack vare alla dessa funktioner kan föräldrarna lägga på många lager kläder utan att det känns som om barnet är instängt i ett trångt utrymme.

Doona bilbarnstol/vagn för spädbarn

baby-stroller-sweden.jpg

Den bästa hybriden av bilbarnstol och barnvagn för svenskt väder. Den här fantastiska modellen är både en bilbarnstol och en barnvagn i ett och väger bara 16,5 pund. Det är bekvämt, prisvärt, ger dig stor flexibilitet och gör att du kan packa och resa på drygt en minut.

Hybridmodeller är visserligen inte lika flexibla som andra barnvagnar, men anpassningsförmågan kompenserar för nästan varje liten detalj som du eventuellt saknar. Bilbarnstolen kan hålla tills ditt barn är ett eller ett och ett halvt år, och efter det kan du fortfarande använda en del av barnvagnen utan några olägenheter.

ger dig de senaste katalogerna, rabatterna och kampanjerna för att spara pengar i alla dina favoritbutiker. Hitta exklusiva erbjudanden och all information du behöver för att dra nytta av erbjudanden och säsongsbetonade erbjudanden överallt. Besök och börja spara!

De perfekta barnvagnarna för svenskt väder

De bästa stormarknaderna i Sverige

Sverige har några av Europas bästa stormarknader. Kanske har det att göra med landets långvariga tradition av egenvård och hälsosamma livsstilsval, eller så har det att göra med tillgången till utländska kvalitetsmärken tack vare den fria marknaden.

Oavsett anledning finns det många fantastiska att välja mellan om du bor eller besöker Sverige. Så ta fram din inköpslista och packa ner några tygkassar, för här är vår lista över de absolut bästa stormarknaderna i Sverige.

ICA

ICA-Sweden.jpg

har över 1 300 kontor runt om i landet, så det är ganska lätt att hitta ett nära ditt hem. Varumärket erbjuder många olika typer av platser, inklusive stormarknader som MAXI ICA och ICA Kvantum för snabba inköp.

Till skillnad från andra stormarknader erbjuder ICA kategorier som hushållsapparater, verktyg, små möbler och underhållningsteknik. Det är svårt att hitta en person i Sverige som inte känner till eller som inte har besökt ett ICA-center under det senaste året, så ja, du vet att det är bra.

Willys

stormarknaderna-Sverige-3.jpg

Är du en fyndjägare? Om svaret är ja, kan Willys bli din nya favoritplats. De ligger oftast i förortsområden långt från kommersiella områden, men du kan ändå hitta många av dem i närheten i de flesta städer. De erbjuder några av marknadens bästa erbjudanden, låga priser och världsberömda varumärken precis som sina konkurrenter.

Willys har kampanjer varje vecka för sina stamkunder, så se till att ladda ner deras katalog, prenumerera på deras nyhetsbrev och besök deras webbsida för att få det bästa värdet för dina pengar.

Coop

stormarknaderna-Sverige-2.jpg

Om du gillar ekologiska produkter och bryr dig om hållbarhet och rättvis handel är Coop rätt val för dig. Även om deras priser kan vara något högre än hos konkurrenter som Willys eller Lidl, motiverar kvaliteten på deras produkter och deras engagemang för planeten ett par extra euro.

Precis som ICA har Coop många olika format, bland annat Coop Konsum, Coop Forum, Coop Nära, Coop Extra, Coop Online, Coop daglivs och Coop Bygg. Alla deras anläggningar är miljövänliga och deras installationer är utformade för att spara energi och vatten.

7-eleven

stormarknaderna-Sverige-1.jpg

Ett amerikanskt märke som européerna älskar (vilket är ganska ovanligt, vi vet). De har öppet från 07.00 till 23.00 och du kan hitta dem nästan överallt, med hundratals butiker i hela landet och en egen marknadsplats på nätet för dem som föredrar att handla hemifrån.

De har en lokal konkurrent som heter Pressbyrån, som kan betraktas som den svenska versionen av 7-eleven. De finns på liknande platser och erbjuder liknande produkter, men precis som i fejden mellan Coca-Cola och Pepsi är de båda okej när du behöver göra en snabb inköpstur.

ger dig de senaste katalogerna, rabatterna och kampanjerna för att spara pengar i alla dina favoritbutiker. Hitta exklusiva erbjudanden och all information du behöver för att dra nytta av erbjudanden och säsongsbetonade erbjudanden överallt. Besök och börja spara!

De bästa stormarknaderna i Sverige

Skandinaviska klädmärken som du bör prova

Skandinavien är känt för många populära varumärken. Från till H&M har de lyckats överskrida sina gränser och blivit kända över hela världen. Men när det gäller kläder finns det många märken kvar att upptäcka och njuta av.

Lyckligtvis är den nordiska stilen på modet just nu. Det kan bero på deras otroliga hållbarhet, förstklassiga och ofta hållbara material och kompromisslös funktionell design. Eller kanske gillar folk bara att svalka sig under vintern.

Om du vill göra dig redo för säsongen, så är här några av de bästa skandinaviska klädmärkena på marknaden.

Haglöfs

Haglof Sweden-min.jpg

Detta svenska utomhusmärke har verkligen en historia att berätta. Snickaren Wiktor Haglöf, son till en skogsarbetare, ville skapa kläder som gjorde livet bättre och bekvämare för den arbetande mannen. Han bestämde sig för att skapa varumärket just därför, och med tiden blev det otroligt populärt i landet och senare även i Europa.

Haglöfs jackor är tillverkade av några av de mest motståndskraftiga materialen och anses vara några av de absolut bästa på marknaden, eftersom de klarar av att stå emot även de hårdaste väderförhållandena utan problem.

Deras senaste kollektion innehåller material som ultralätt Gore-Tex och reflekterande detaljer för god synlighet.

Hestra

hestra-gloves-min.jpg

Det här företaget för ytterkläder skapades 1936 i den svenska staden Hestra och är legendariskt bland vinterälskare över hela världen. Från alpina skidhandskar till vattentäta handskar och klätterhandskar har företaget en omfattande katalog med olika alternativ beroende på dina behov.

De flesta av deras handskar är handgjorda och tillverkade av de bästa och mest motståndskraftiga materialen som finns tillgängliga. Denna kombination av välkänd teknisk design och förstklassiga material gör att de kan erbjuda fantastiska kollektioner som får jobbet gjort varje gång.

Icebug

Icebug Sweden-min.jpg

Det här företaget för vinterskor från Sverige vet hur man hanterar hårt väder. De spikade sulorna ger grepp även i de knepigaste miljöerna, samtidigt som de är tillräckligt eleganta för att kombineras med en urban stil.

Deras kollektioner innehåller allt från ankelkängor till gatu- och promenadskor och alla är skapade med hjälp av tåliga och högkvalitativa material. De är inte bara fantastiska på sitt jobb, de är också ett av de mest hållbara modeföretagen. År 2021 blev de världens första klimatpositiva skomärke.

Topaz

Topaz är ett norskt märke för skor som använder klassiska material som älgskinn, sälskinn, fårullsfoder och en diamond grip-yttersula mot is för att se till att du ser fantastisk ut när du följer med i tuffa väderförhållanden.

Deras kollektioner är en perfekt kombination av stil och funktionalitet. Deras Minnesota Boot är förmodligen en av de bästa designerna på marknaden just nu eftersom den lyckas vara absolut oförstörbar samtidigt som den är tillräckligt snygg för att kunna bäras på kontoret eller till ett par snygga jeans.

ger dig de senaste katalogerna, rabatterna och kampanjerna för att spara pengar i alla dina favoritbutiker. Hitta exklusiva erbjudanden och all information du behöver för att dra nytta av erbjudanden och säsongsbetonade erbjudanden överallt. Besök och börja spara!

Skandinaviska klädmärken som du bör prova
ANNONS

3 världsberömda svenska varumärken

Trots att Sverige är ett relativt litet land med drygt 10,3 miljoner invånare är Sverige hemvist för några av världens viktigaste varumärken. Vissa av dem har lyckats korsa gränser och till och med förändrat branscher, installerat nya stilar och fått oss att ompröva vårt sätt att äta, inreda och klä oss.

Under 2018 låg Sverige i topp i Global Innovation Index och det är verkligen något fantastiskt med tanke på konkurrensen. Landet införde begreppet Lagom, som betyder inte för lite, inte för mycket eller en välbalanserad filosofi. På grund av detta har de uppnått en stadig tillväxt som har lett dem dit där de är nu.

Här är några av Sveriges mest kända varumärken världen över.

IKEA

världsberömda svenska varumärken.jpg

Det går inte att förneka att är det mest kända möbelmärket i världen. Företaget grundades 1943 av Ingvar Kamprad och har fått ett gott rykte för sin designkvalitet, sina överkomliga priser och det faktum att varenda filmkuliss ser ut som något från en IKEA-katalog.

Idag finns företaget i över 38 länder som USA, Storbritannien, Tyskland, Schweiz, Frankrike, Spanien och många andra. De skapade konceptet flatpack och med det lyckades de förändra möbelmonteringen för alltid.

En av hemligheterna bakom deras framgång var att de bjöd in moderna formgivare för att skapa prisvärda och snygga möbler som passade både i små lägenheter och i hus på landet. I dag vill alla industridesigners arbeta med varumärket och var och en av oss vill ha en liten bit hemma.

H&M

världsberömda svenska varumärken 1.jpg

På tal om revolutioner är H&M ett av de företag som var pionjärer inom snabbmode, tillsammans med andra branschjättar som Zara och Forever 21. Med över 2 500 butiker runt om i världen är de verkligen ett av världens mest kända modeföretag.

Enligt en nyligen genomförd undersökning har en av sex amerikaner minst en H&M-produkt, och det är verkligen enormt. Deras system gör det möjligt för dem att erbjuda nya produkter nästan varje vecka och att renovera butikerna ofta för att hålla sig relevanta på en mycket konkurrensutsatt marknad.

Nyligen inledde märket en kampanj för en grön revolution för att erbjuda hållbara kläder tillverkade av ekologiska material, återvunna kläder, rättvis handel och nästan ingen plast.

Skype

världsberömda svenska varumärken 2.jpg

Även om de tappade bollen under pandemin och lät företag som Zoom och Google Meet vinna på egen hand, är Skype fortfarande ett mycket relevant företag och en av de första plattformarna som gjorde fjärrsamtal populära runt om i världen.

När Skype lanserades var det så radikalt att det inspirerade dussintals företag att kopiera deras produkt och förändrade allas våra liv till det bättre. Det är i sig självt tillräckligt för att komma med på listan.

ger dig de senaste katalogerna, rabatterna och kampanjerna för att spara pengar i alla dina favoritbutiker. Hitta exklusiva erbjudanden och all information du behöver för att dra nytta av erbjudanden och säsongsbetonade erbjudanden överallt. Besök och börja spara!

3 världsberömda svenska varumärken

5 produkter som du bara kan köpa i Sverige

Sverige har en stark marknadsekonomi som gör det möjligt för medborgarna att få tillgång till produkter och tjänster från hela världen. Ändå finns det vissa nationella produkter som fortfarande är mycket viktiga, både på grund av sin symboliska betydelse och sin långvariga historia med olika generationer av kunder.

Pärlans karameller

Pärlans-karameller-min.jpg

Pärlan är ett legendariskt svenskt karamellmärke med anor från mitten av 1900-talet. Deras karameller är några av de bästa nationella sötsakerna enligt många generationer av kunder. Bland de många olika alternativen är de mest populära produkterna vaniljgodis och havssaltgodis.

Deras mest populära butik ligger i Stockholm och förutom att den är full av läckra godsaker är det också en historisk plats som känns som att vandra in i en annan tid, med traditionella sockerdofter och godishantverkare av den gamla skolan som är redo att föreslå de mest häpnadsväckande karamellerna. Ett absolut måste för alla som är sötsugna.

Lovikka vantar

Lovikka vantar-min.jpg

De svenska vintrarna är riktigt, riktigt kalla, men det betyder inte att du inte kan se fantastisk ut! Lovikka vantar tillverkas traditionellt i Norrbotten, i den norra delen av landet. De är förmodligen de mest kända vantarna i landet och finns bara i två färger: vit och grå.

De har karakteristiska gula, blå och röda tofsar och broderier, vilket gör dem perfekta för eftermiddagspromenader, för att sitta vid en lägereld eller för att gå runt i en snöig stad. Det finns många vantar på marknaden, men Lovikka Mittens är de du måste skaffa om du vill uppleva äkta kvalitet.

Snaps

Snapps-min.jpg

Det finns inget bättre än ett starkt glas Snaps för att slå ut kylan. Denna traditionella svenska dryck, som ofta förväxlas med traditionell tysk brännvin, har olika stilar och recept beroende på var du får tag på den.

Snaps finns i stora flaskor på 1 liter, men folk brukar köpa mindre flaskor för att prova olika smaker och shots som de kan dricka tillsammans med öl. Det finns många företag som tillverkar snaps och du kan köpa dem i nästan alla spritbutiker i landet.

Saltlakrits

Saltlakrits-min.jpg

Saltlakrits är förmodligen det mest svenska godiset som finns och är saltad svart lakrits som har en riktigt unik smak. Den sötsyrliga blandningen är något som du antingen kommer att älska eller hata med passion. Som tur är älskar de flesta människor i Sverige Saltlakrits så mycket att de till och med uppfann en glasssmak och ett tuggummi som smakar som den.

Falsterbo tofflor

Falsterbo tofflor är traditionella träskor som tillverkas i Flasterbo i södra Sverige. De är handgjorda, handmålade och utformade för både män och kvinnor. Även om det definitivt inte är den mest bekväma skon i världen representerar de svenska hantverkarnas arbete, teknik och hängivenhet.

Varje år bär hundratals människor dem på Falsterbo Horse Show för att hedra sina förfäder och fira sina rötter.

ger dig de senaste katalogerna, rabatterna och kampanjerna för att spara pengar i alla dina favoritbutiker. Hitta exklusiva erbjudanden och all information du behöver för att dra nytta av erbjudanden och säsongsbetonade erbjudanden överallt. Besök och börja spara!

5 produkter som du bara kan köpa i Sverige