logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorSmart living med Elon: en uppvisning av intelligenta lösningar för hemmet
ANNONS

Smart living med Elon: en uppvisning av intelligenta lösningar för hemmet

Smart living med Elon: en uppvisning av intelligenta lösningar för hemmet

Att integrera hemautomationsteknik i ditt hem förbättrar din livskvalitet på många sätt. Med hjälp av olika hård- och mjukvaror kan du styra säkerhets-, belysnings- och kommunikationssystemen i ditt hem, samt interagera med olika elektroniska enheter. Det innebär att du via din mobiltelefon kan ställa in larm, luftkonditioneringsutrustning, lampor eller ljus och till och med apparater så att de slås på, stängs av eller utför andra funktioner, antingen vid en viss tidpunkt eller under vissa förhållanden. I Sverige finns fantastiska heminredningsbutiker som Elon där du kan hitta ett stort utbud av produkter som gör ditt hus till ett smart hem. Notera några av de innovationer du inte kommer att missa som Elon har åt dig.

Röstassistenter

2.jpg

Röstassistenter gör det ännu bekvämare att styra enheter, eftersom de genom att sammankoppla dem gör att du kan ge dem instruktioner via röstkommandon. Google Home Mini, till exempel, är ett effektivt alternativ eftersom den kan kopplas till ett stort antal enheter som tv-apparater, lampor, en robotdammsugare, hushållsapparater med mera. Säg bara "Ok, Google", uttala meddelandet och det kommer att ta det till de anslutna smarta enheterna i huset.

Smart termostat

3.jpg

Smarta termostater är en viktig del av utrustningen för att göra utrymmen mer bekväma. Dessa är kopplade till ett värme- eller luftkonditioneringssystem för efterföljande automatisering via en app. Vissa modeller erbjuder andra egenskaper, t.ex. daglig registrering av energiförbrukning och visning av temperatur och väderstatus.

Smarta hushållsapparater

4.jpg

I processen med att göra ditt hem smart är hushållsapparater nyckeln till att automatisera uppgifter och spara tid. Via wifi och mobiltelefoner är det möjligt att programmera deras funktioner för att skapa rutiner och anpassa dem efter dina behov. Du kan börja med att skaffa en smart kaffebryggare och ställa in den så att den slås på och av vid en viss tidpunkt. En annan användbar utrustning är en robotdammsugare. Med hjälp av din mobiltelefon kan du programmera dem att sopa eller moppa golvet och justera deras funktioner för rengöring av ömtåliga eller hårda golv. De kan röra sig runt möbler, skrymslen och hörn.

Chromecast

5.jpg

Även om användningen av smart-TV blir alltmer populär är det troligt att du fortfarande har äldre modeller hemma. För att dra nytta av dem kan du använda en Chromecast som gör det möjligt för dig att strömma innehåll från din mobiltelefon, bärbara dator eller surfplatta till TV:n. För att ansluta den till TV:n måste den ha en HDMI-port.

Smarta säkerhetskameror

6.jpg

För att komplettera ditt säkerhetssystem är smarta kameror bra allierade. Du kan koppla dessa enheter till din smartphone och därifrån övervaka allt som händer i och utanför huset. Vissa modeller skickar meddelanden när det finns ansiktsigenkänning eller när de upptäcker ljud och rörelser. Se till att den har bra mörkerseende, tillräckligt med lagringsminne och kan kopplas till röstassistenter.

Affarer 365 ger dig alla rabattkataloger från elektronikbutiker. Gör ditt hem smart med Elon!

ANNONS
arrowDown

Affärer 365 Copyright © 2024 Affärer 365. Med ensamrätt. Kopiering eller reproducering av texterna utan föregående skriftligt avtal är förbjuden. Produktfoton, -bilder och -broschyrer tjänar endast illustrativa syften. Rabatterade priser kommer från officiella distributörer som listas på denna webbplats. Erbjudanden är giltiga angivna datum eller så länge lagret räcker. Denna webbplats syftar till att vara informativ, den kan inte användas för att göra anspråk på produkterna. Priser kan vara platsberoende.