logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separator3 världsberömda svenska varumärken
ANNONS

3 världsberömda svenska varumärken

3 världsberömda svenska varumärken

Trots att Sverige är ett relativt litet land med drygt 10,3 miljoner invånare är Sverige hemvist för några av världens viktigaste varumärken. Vissa av dem har lyckats korsa gränser och till och med förändrat branscher, installerat nya stilar och fått oss att ompröva vårt sätt att äta, inreda och klä oss.

Under 2018 låg Sverige i topp i Global Innovation Index och det är verkligen något fantastiskt med tanke på konkurrensen. Landet införde begreppet Lagom, som betyder inte för lite, inte för mycket eller en välbalanserad filosofi. På grund av detta har de uppnått en stadig tillväxt som har lett dem dit där de är nu.

Här är några av Sveriges mest kända varumärken världen över.

IKEA

världsberömda svenska varumärken.jpg

Det går inte att förneka att IKEA är det mest kända möbelmärket i världen. Företaget grundades 1943 av Ingvar Kamprad och har fått ett gott rykte för sin designkvalitet, sina överkomliga priser och det faktum att varenda filmkuliss ser ut som något från en IKEA-katalog.

Idag finns företaget i över 38 länder som USA, Storbritannien, Tyskland, Schweiz, Frankrike, Spanien och många andra. De skapade konceptet flatpack och med det lyckades de förändra möbelmonteringen för alltid.

En av hemligheterna bakom deras framgång var att de bjöd in moderna formgivare för att skapa prisvärda och snygga möbler som passade både i små lägenheter och i hus på landet. I dag vill alla industridesigners arbeta med varumärket och var och en av oss vill ha en liten bit IKEA hemma.

H&M

världsberömda svenska varumärken 1.jpg

På tal om revolutioner är H&M ett av de företag som var pionjärer inom snabbmode, tillsammans med andra branschjättar som Zara och Forever 21. Med över 2 500 butiker runt om i världen är de verkligen ett av världens mest kända modeföretag.

Enligt en nyligen genomförd undersökning har en av sex amerikaner minst en H&M-produkt, och det är verkligen enormt. Deras system gör det möjligt för dem att erbjuda nya produkter nästan varje vecka och att renovera butikerna ofta för att hålla sig relevanta på en mycket konkurrensutsatt marknad.

Nyligen inledde märket en kampanj för en grön revolution för att erbjuda hållbara kläder tillverkade av ekologiska material, återvunna kläder, rättvis handel och nästan ingen plast.

Skype

världsberömda svenska varumärken 2.jpg

Även om de tappade bollen under pandemin och lät företag som Zoom och Google Meet vinna på egen hand, är Skype fortfarande ett mycket relevant företag och en av de första plattformarna som gjorde fjärrsamtal populära runt om i världen.

När Skype lanserades var det så radikalt att det inspirerade dussintals företag att kopiera deras produkt och förändrade allas våra liv till det bättre. Det är i sig självt tillräckligt för att komma med på listan.

Affärer 365 ger dig de senaste katalogerna, rabatterna och kampanjerna för att spara pengar i alla dina favoritbutiker. Hitta exklusiva erbjudanden och all information du behöver för att dra nytta av erbjudanden och säsongsbetonade erbjudanden överallt. Besök Affärer 365 och börja spara!

ANNONS
arrowDown

Affärer 365 Copyright © 2024 Affärer 365. Med ensamrätt. Kopiering eller reproducering av texterna utan föregående skriftligt avtal är förbjuden. Produktfoton, -bilder och -broschyrer tjänar endast illustrativa syften. Rabatterade priser kommer från officiella distributörer som listas på denna webbplats. Erbjudanden är giltiga angivna datum eller så länge lagret räcker. Denna webbplats syftar till att vara informativ, den kan inte användas för att göra anspråk på produkterna. Priser kan vara platsberoende.