logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorVäderbeständig skönhet: Skönhetsknep för kallt väder
ANNONS

Väderbeständig skönhet: Skönhetsknep för kallt väder

Väderbeständig skönhet: Skönhetsknep för kallt väder

Att lämna huset och möta kylan gör våra morgnar mer komplicerade. Och även om det redan är vår i Sverige är verkligheten att huden lider mer än någonsin av dessa växlande temperaturer. Kylan kan förändra hudens tillstånd, torka ut den lättare, vilket gör att den känns stramare eller orsakar små sprickor, rodnad eller sår. Det är därför vi måste se till att hålla den i perfekt skick och ge den den dagliga vård den behöver för att klara hela säsongen. Dessa skönhetsknep för kallt väder hjälper dig att göra just det. I kosmetiska butiker som Mary Kay eller Oriflame kan du hitta de bästa produkterna för din hud att klara kylan på vintern. Använd ansiktsrengöring, fuktighetskräm och masker i din dagliga hudvårdsrutin året runt.

Använd solskyddsmedel

2.jpg

Om du inte gör något annat för din hud, applicera solskyddsmedel ofta. Leta efter solskyddsmedel som erbjuder minst SPF 30, bredspektrumskydd och läppskydd. Det är viktigt att applicera solskyddsmedel varje gång du är i solen, även under vintermånaderna. Vi tenderar att spendera mer tid utomhus när det är varmare, vanligtvis från juni till september. Vilken typ av solskyddsmedel du använder beror främst på dina personliga preferenser.

Återfukta dagligen

3.jpg

En av de saker som du inte kan glömma, särskilt vid denna tid på året, är att återfukta huden flera gånger om dagen, något ännu viktigare hos personer som också har dermatit, psoriasis eller något annat hudtillstånd. Denna återfuktning kan uppnås genom specifika fuktgivande krämer, men vi måste också säkerställa det genom att dricka mycket vatten. Detta hjälper till att förhindra att ansiktet torkar ut lätt och att hålla huden ung och lysande. Ett bra knep om du ska applicera smink är att lägga till lite fuktighetskräm eller till och med några droppar serum till din foundation. Glöm inte att applicera minst en fuktgivande ansiktsmask i veckan eller på natten.

Använd inte för mycket smink

4.jpg

Att bära massor av smink kan kännas som ett onödigt extra lager. Att använda mindre smink gör att din hud kan andas, precis som dina fötter andas när du tar av dig strumporna. Vid ett utomhusevenemang som ett bröllop är rekommendationen att välja smink med SPF. Till exempel kan en tonad fuktighetskräm ge den minimalistiska täckning som din hud behöver.

Exfoliera

5.jpg

Solskyddsmedel är viktigt och svettning är kroppens naturliga sätt att kyla ner, så det är viktigt att exfoliera då och då för att rensa porerna och minska brister. Även om det är bra att exfoliera huden mer på sommaren, överdriv inte. Specialister rekommenderar att du gör det en eller två gånger i veckan. Exfoliering oftare än rekommenderat kan orsaka att din hud blir tät och sprucken. Du bör aldrig exfoliera solbränd hud. Du måste låta huden läka på egen hand utan ytterligare irritation.

Affarer 365 har de senaste katalogerna över dina favoritmärken. Hitta de bästa produkterna för att ta hand om din hud under hela året.

ANNONS
arrowDown

Affärer 365 Copyright © 2024 Affärer 365. Med ensamrätt. Kopiering eller reproducering av texterna utan föregående skriftligt avtal är förbjuden. Produktfoton, -bilder och -broschyrer tjänar endast illustrativa syften. Rabatterade priser kommer från officiella distributörer som listas på denna webbplats. Erbjudanden är giltiga angivna datum eller så länge lagret räcker. Denna webbplats syftar till att vara informativ, den kan inte användas för att göra anspråk på produkterna. Priser kan vara platsberoende.