logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separator5 produkter som du bara kan köpa i Sverige
ANNONS

5 produkter som du bara kan köpa i Sverige

5 produkter som du bara kan köpa i Sverige

Sverige har en stark marknadsekonomi som gör det möjligt för medborgarna att få tillgång till produkter och tjänster från hela världen. Ändå finns det vissa nationella produkter som fortfarande är mycket viktiga, både på grund av sin symboliska betydelse och sin långvariga historia med olika generationer av kunder.

Pärlans karameller

Pärlans-karameller-min.jpg

Pärlan är ett legendariskt svenskt karamellmärke med anor från mitten av 1900-talet. Deras karameller är några av de bästa nationella sötsakerna enligt många generationer av kunder. Bland de många olika alternativen är de mest populära produkterna vaniljgodis och havssaltgodis.

Deras mest populära butik ligger i Stockholm och förutom att den är full av läckra godsaker är det också en historisk plats som känns som att vandra in i en annan tid, med traditionella sockerdofter och godishantverkare av den gamla skolan som är redo att föreslå de mest häpnadsväckande karamellerna. Ett absolut måste för alla som är sötsugna.

Lovikka vantar

Lovikka vantar-min.jpg

De svenska vintrarna är riktigt, riktigt kalla, men det betyder inte att du inte kan se fantastisk ut! Lovikka vantar tillverkas traditionellt i Norrbotten, i den norra delen av landet. De är förmodligen de mest kända vantarna i landet och finns bara i två färger: vit och grå.

De har karakteristiska gula, blå och röda tofsar och broderier, vilket gör dem perfekta för eftermiddagspromenader, för att sitta vid en lägereld eller för att gå runt i en snöig stad. Det finns många vantar på marknaden, men Lovikka Mittens är de du måste skaffa om du vill uppleva äkta kvalitet.

Snaps

Snapps-min.jpg

Det finns inget bättre än ett starkt glas Snaps för att slå ut kylan. Denna traditionella svenska dryck, som ofta förväxlas med traditionell tysk brännvin, har olika stilar och recept beroende på var du får tag på den.

Snaps finns i stora flaskor på 1 liter, men folk brukar köpa mindre flaskor för att prova olika smaker och shots som de kan dricka tillsammans med öl. Det finns många företag som tillverkar snaps och du kan köpa dem i nästan alla spritbutiker i landet.

Saltlakrits

Saltlakrits-min.jpg

Saltlakrits är förmodligen det mest svenska godiset som finns och är saltad svart lakrits som har en riktigt unik smak. Den sötsyrliga blandningen är något som du antingen kommer att älska eller hata med passion. Som tur är älskar de flesta människor i Sverige Saltlakrits så mycket att de till och med uppfann en glasssmak och ett tuggummi som smakar som den.

Falsterbo tofflor

Falsterbo tofflor är traditionella träskor som tillverkas i Flasterbo i södra Sverige. De är handgjorda, handmålade och utformade för både män och kvinnor. Även om det definitivt inte är den mest bekväma skon i världen representerar de svenska hantverkarnas arbete, teknik och hängivenhet.

Varje år bär hundratals människor dem på Falsterbo Horse Show för att hedra sina förfäder och fira sina rötter.

Affärer 365 ger dig de senaste katalogerna, rabatterna och kampanjerna för att spara pengar i alla dina favoritbutiker. Hitta exklusiva erbjudanden och all information du behöver för att dra nytta av erbjudanden och säsongsbetonade erbjudanden överallt. Besök Affärer 365 och börja spara!

ANNONS
arrowDown

Affärer 365 Copyright © 2024 Affärer 365. Med ensamrätt. Kopiering eller reproducering av texterna utan föregående skriftligt avtal är förbjuden. Produktfoton, -bilder och -broschyrer tjänar endast illustrativa syften. Rabatterade priser kommer från officiella distributörer som listas på denna webbplats. Erbjudanden är giltiga angivna datum eller så länge lagret räcker. Denna webbplats syftar till att vara informativ, den kan inte användas för att göra anspråk på produkterna. Priser kan vara platsberoende.